⚡ Využite dodatočné zľavy na vybrané značky a ušetrite ⚡

Chilloutrip testuje: spacák Mikro +2°C a karimatku Folly 2,5

chilloutrip-

Adryana Kachalavová

Neoddeliteľnou súčasťou nášho cestovania po JV Ázii a spaní v stane boli tiež karimatky Folly a spacáky Mikro, bez ktorých prítomnosti by sme na tom boli asi veľmi zle.

 

Spacáky aj karimatky sme nosili vždy v batohoch a na rozdiel od stanu sme ich nepripínali samostatne na motorku. Nebol totiž dôvod.Karimatka aj spacák sú tak malých rozmerov, že sa nám vždy bez problémov vošli na spod batohov. Spacák má totiž iba 600 gramov a karimatka 800 gramov.

Zo začiatku sme veľmi váhali, či so sebou vôbec veci pod stan a samotný stan brať. Neboli sme si istí, či ho využijeme, predsa len sme každý deň boli rozlámaní po ceste (čo sme tušili vopred) a potrebovali nabíjať techniku, ale nakoniec vôbec neľutujeme, za tie zážitky to jednoznačne stálo a na chrbte to nebola skoro žiadna príťaž navyše. Napríklad spanie v Indonézii na sopke, keď vedľa vás ešte stále soptí gejzíry? To nemalo chybu a guesthous si jednoducho neprenesiete na miesto, ktoré sa práve vám páči a chcete tam prespať.

OM-blog-husky10

Nepopierame, že sme neboli s každým ďalším dňom unavenejší, vyčerpanejší a rozlámaní, ale na náš údiv to vôbec nebolo zo spania v stane, ale skôr z celodenného sedenia na motorke. Dosť sme sa obávali, či sa na karimatke dá pohodlne vyspať. A dá.Karimatka má izolačnú vrstvu 2,5 cm a boli sme veľmi prekvapení, že sme cez necítili ani kamienok. Zamilovali sme sa do jej rýchleho nafúknutia, na ktoré stačili ani nie tri celé nádychy a ešte viac sme si obľúbili jej rýchle vyfúknutie a zbalenie. Navyše dokonale izolovala zimu od zeme, aj keď na tú sme narazili tak jednou z tých všetkých krajín, a to práve pri najväčšom sopečnom jazere na svete - v Indonézii.

Spacák sme využili oveľa skôr, a to už vo Vietname, kde bola snáď až k laoským hraniciam úplná zima, takže sme ho vyťahovali aj v ostatných ubytovaniach, teda okrem stanu, ktorý je vo Vietname zakázaný. Ani spacák nás teda nesklamal, jeho hrejivosť bola až neuveriteľná a nemôžeme si ho vynachváliť. Za nás teda úplné jednotky. Naozaj!


Testovali 
Miro & Kačka & Chilloutrip

batoh-husky-karimatka

Husky Karimatka Folly 2,5 tm.zelená