⚡ Využite dodatočné zľavy na vybrané značky a ušetrite ⚡

Filip testuje: spacák Espace -6°C

filip

Filip Tomášek

Vedel som, že na svojej ceste budem spať aj v extrémnejších podmienkach.Hľadal som preto teplejší spacák s čo možno najmenším objemom. "Perák" by toto dokonale spĺňal, lenže na dobrodružstvo, ktoré ma čakalo som si nemohol dovoliť riskovať jeho náchylnosť na vodu.

Preto som vybral model Espace -6, ktorý je v rade Extreme jednoznačne najľahší a tiež najmenší. Súčasťou spacáku je aj kompresný obal, ktorý vám pomôže objem zmenšiť na minimum.

Spacák by mal zaručovať dostatočný tepelný komfort od začiatku jari až do konca jesene, v lete aj vo vyšších nadmorských výškach.

Na svojej ceste som prespávam prevažne v celkom obvyklých podmienkach (nadmorská výška do 2000 m.n.m.), kde sa nočné teploty pohybujú medzi 10 až 20 stupňami. A to je prípad, keď spím iba v spodnom prádle a musím povedať, že zatiaľ mi v spacáku Espace nikdy nebola zima.

Prvú chladnejšiu noc som strávil v nadmorskej výške cez 2700 m.n.m.. Teplota sa vtedy pohybovala od -4 do 0 stupňov a to už mi v spodnom prádle bolo trochu chladno. Stačilo sa ale trošku obliecť (natiahol som dlhú termobielizeň, ľahšiu mikinu a teplé ponožky), a hneď som sa cítil opäť komfortne. Zároveň som tiež prvýkrát využil vonkajšie sťahovanie okolo hlavy, aby mi neutekalo teplo zo spacáku.

OM-blog-cerven-husky-6

Do vrecúšok na drobnosti umiestňujem všetky dôležité doklady, peniaze a tiež telefón. Všetko sa do nich bezpečne zmestí. Jedna je umiestnená vo vnútri spacáku a druhá zvonku. Čo tiež veľmi oceňujem, sú pásy na zafixovanie karimatky, ktoré sa pri spaní v miernejšom svahu hodia.

Tiež by som ešte rád spomenul, že aj pri mojich 185 cm sa bez problémov do spacáku celý zmestím. Maximálna výška osoby je odporúčaná na 185 cm, ja osobne si ale myslím, že aj pri 190 cm sa nie je čoho obávať.

OM-blog-cerven-husky-3

Spacák Espace -6 je za mňa ideálna voľba pre motorkárov, cyklistov, ale aj bežných turistov, ktorí väčšinu času prespávajú v bežných podmienkach, a zároveň hľadajú ľahký, neobjemný spacák.

Testoval Filip Tomášek

batoh-husky-espace-1
Husky Spacák Extreme Espace -6 ° C zelená

batoh-husky-espace-5

batoh-husky-espace-2 batoh-husky-espace-4