⚡ Využite dodatočné zľavy na vybrané značky a ušetrite ⚡

Horský holky testujú: stan Felen 2-3

27580743_1011202629045531_767743438727675904_n

 Horský holky 

Prečo sme sa rozhodli otestovať práve stan Felen? Pretože by sme si tento rok radi vyskúšali stanovanie pri chladnejších teplotách av zime, takže chceme mať stan, ktorý zvládne aj náročné podmienky.

Zároveň chceme mať aj univerzálny stan, s ktorým môžeme ísť na vodu alebo stanovať do kempu. Preto naše podmienky spĺňa model Felen 2-3 z radu Extreme dokonale. Vybrali sme si výraznú červenú farbu, ktorá sa ani v snehovej fujavici nestratí.

Momentálne testujeme verziu pre 2-3 osoby, podľa Husky sa v prípade núdze do stanu zmestia až tri osoby. To nemôžeme posúdiť, neskúšali sme :). Môžeme ale potvrdiť, že odopínacia spálňa stanu je naozaj dostatočne veľká a tri osoby sa do nej zmestia pohodlne. Vnútri nájdete šikovné vrecká na odkladanie drobností. Stan má tiež pomerne priestrannú predsieň, do ktorej odkladáme batohy a topánky, aby sme si nezašpinili spálňu stanu.

OM-blog-cerven-husky-1

Aj napriek tomu, že sa jedná o stan, ktorý zvládne aj tie extrémnejšie podmienky, váži zbalený necelých 5 kg. Takže si ho zvládneme bez problémov doniesť samy na miesto určenia. Nízku hmotnosť má na svedomí duralová konštrukcia stanu, ktorá je ľahká, ale zároveň odolná. Parádne tak zvláda zhoršené poveternostné podmienky aj ďalšie rozmary počasia.

Stavba stanu je jednoduchá. Nám prvé postavenie stanu síce trvalo okolo 30 minút, ale to ďalšie už ale bolo oveľa rýchlejšie. Možno aj preto, že sme po prvom postavení stanu nechali spálňu spojenú spoločne s konštrukciou stanu a takže pri druhom pokuse bolo stavanie oveľa rýchlejšie a jednoduchšie.

Veľkou výhodou sú vetracie otvory, ktoré sú prístupné zvnútra stanu.Stanovali sme teraz v lete počas teplého víkendu, pred otvorením vetracích otvorov, bolo vo vnútri stanu naozaj veľké teplo, po ich otvorení bola teplota v stane zrazu oveľa príjemnejšia.

Stan Felen predčil počas doterajšieho testovania naše očakávania. Má veľa vychytávok do zimných podmienok a my sa už tešíme na zimu, až ho budeme môcť poriadne preveriť.

Spísali Horský Holky

 

husky-felen
Husky Stan Extreme Felen 3-4 červená

 

husky-felen (1)
husky-felen (2) husky-felen (3)