⚡ Využite dodatočné zľavy na vybrané značky a ušetrite ⚡

Lucka testuje: outdoor bunda Nabbi L

lucka

Lucie Korcová

Pomaly a opatrne otvorím oči. Vyraziť si včera na výstup s začínajúcou migrénou nebol práve jeden z mojich najlepších nápadov. Lenže mám to rovnako, ako píše Karel Jaromír Erben vo svojej slávnej básni: „Nemá dcérka, nemá státie, k jazeru vždy ju čosi poháňa, jazeru vždy ju čosi núti, nič doma, nič jej po chuti.“

Bunda do všetkých podmienok

Akurát že v mojom prípade by som vymenila slovo jazero za slovo hory. A zatiaľ čo na nebohú dievčinu vykukol z hlbín vodník, na mňa vybafla v Obrom Sedle migréna rovnakých rozmerov, ako meno, ktoré nesie táto obľúbená križovatka poľských a českých výletníkov cestou na Sněžku.

Nič s čím by sa ale nevyrovnala poriadna funkčná bunda. V mojom prípade skvelá dámska outdoor bunda Nabbi L. Aspoň jedna z nás bola v lesku a ja som to teda rozhodne nebola vzhľadom na okolnosti.

OM-blog-nabbi

Ale vďaka Nabbi som bola v suchu! Je to odolná nepremokavá bunda, ktorú neprefúkne ani chladný vietor z hôr. Poradiť si s dažďom je pre ňu ľahké. Pomáha v tom vysoko účinný 3-vrstvový materiál HUSKY PRE TECH 20 000 s laminovanou membránou na celoročné využitie. To som ocenila hneď o okamih neskôr, keď sa letné mrholenie zmenilo na jesenný slejvák. Tak som si narazila kapucňu hlboko do čela, vďaka čomu som vyzerala o poznanie lepšie.

Kapucňa ma zároveň ochránila pred nepríjemným šedým svetlom z ťažkých, tmavých mrakov, a ja som hrdinne vyrazila späť do údolia. Prvá túra nedopadla podľa predstáv, ale aj tak to bolo super. Aspoň sa má človek spätne čomu smiať.

Túto trasu mám hrozne rada

Dnešný deň ale vyzerá rozhodne nádejnejšie. Vonku sú síce mraky, ale každú chvíľu z nich vykukne slnko. Ani veľmi zima, ani veľmi horúco, skrátka ideálne počasie na to vyhopkať niekam nahor. Hlava sa tiež umúdrila a je teda na čase začať plán A. Prvá fáza je rýchla a jednoduchá. Obliecť, naraňajkovať, prejsť na Pomezní búdy.

Za mňa nie je veľmi náročná, ale ponúka krásne výhľady a oveľa menšiu preľudnenosť. Od Pomezných bud na úbočí Svorovej hory je to síce takmer výhradne do kopca, ale zase tu stojí chata Jelenka, kde si môžete za odmenu dať niečo dobré na zub alebo na pitie.

OM-blog-nabbi-2

Za Jelenkou potom zahnete doľava a traverzom sa dostanete až na Snežku. A tie výhľady cestou sú skutočne dych vyrážajúce. Navyše celú dobu od Jelenky idete najskôr lesom a vzápätí kľačí a to všetko po úzkej, občas kamenistej cestičke. Posledný úsek na Snežku už zvládnete po poľskej Jubilejnej ceste.

Tu by som sa ešte raz rada vrátila k Nabbinke, ako jej rada hovorím a poukázala na ďalšie výhody, ktoré táto outdoor bunda má:

  • KLOKANIE VRECKO na bruchu je totiž za mňa ideálnou skrýšou pre vreckovku, tatranku, kompas alebo krabičku poslednej záchrany. To všetko sa do nej totiž bez problémov zmestí. Keby ste poznali obsah mojej kabelky, vedeli by ste, že zďaleka nepreháňam, keď popisujem, čo všetko som do vrecka strčila.
  • ZIPY sú vychytaný. Okrem zipsov z boku má aj jeden zhora, čo je za mňa ideálne. Pokiaľ trpíte rovnakou obsesiou ohľadom mobilov a ich poškodenia ako ja, tak oceníte, že telefón je v rovnakom, ale vlastne v inom vrecku ako všetky ostatné veci, ktoré by mu mohli spôsobiť nevratné poškodenie. Áno, hovorím o poškriabaní displeja, z ktorého ma zhŕňa hrôza už pri samotnej predstave.

Naspäť na Jubilejnú cestu

Dole z našej najvyššej hory sa potom dá stretnúť hneď niekoľkými trasami. Záleží na tom, kam sa potrebujete dostať, či späť na Pomezky alebo sa vydáte smerom na Ružovú horu. Ja volím cestu na Obrie Sedlo. Po prvé si potrebujem napraviť dojem zo včerajšieho zážitku a hlavne tam mám zraz s kamarátmi, ktorí prichádzajú od Lúčnej búdy.

Zbehnúť dole je ale pomalšie, než by sa mohlo zdať. Hlavne kvôli neustále prúdiacim zástupom ľudí v oboch smeroch. Ak je pekné počasie, je to občas ako v rade na nákup v období zliav. Ale ide predovšetkým o ten kúsok medzi vrcholom a Sedlom a to sa dá bez problémov prežiť.

OM-blog-nabbi-4

Vždy som si myslela, že na Snežke nemôže nikto zablúdiť. Tak omyl. Moja staršia sestra to dokázala. Do teraz síce nechápem ako, ale očividne nič nie je nemožné. A ešte asi bude hviezdou fotografií množstvo ostatných dobývačov vrcholu, ako hore zmätene pobehuje s mapou v ruke. Ja by som si ju teda rozhodne odfotila. A nebojte, mapu som ju už zabavila.

Testovala -Lucie Korcová
IG - https://www.instagram.com/loocias/

husky-nabbi-3 husky-nabbi-1 husky-nabbi-2 husky-nabbi-4