⚡ Využite dodatočné zľavy na vybrané značky a ušetrite ⚡

Michal testuje: expedičný batoh Ribon 60l

michal

Michal Petrů

Cestovanie tento rok v lete konečne dostalo zelenú, takže to bol ideálny čas vyraziť omrknúť skryté krásy ďalšej krajiny a otestovať nový model batohu Ribon.

 

Ribon mám na cestovanie rád

Keďže so sebou beriem naozaj veľa vecí, počnúc spacákom, karimatkou, jedlom, oblečením av neposlednom rade hromadou fotovybavení, potreboval som batoh, ktorý toto všetko poberie a mne sa z plánovaných trekov vďaka nekomfortnosti nestane nočná mora.

OM-blog-husky3

Vybral som si nový model osvedčeného ultralightu RIBON s objemom 60 litrov, pretože už ten predchádzajúci mi po mnohých skúsenostiach prirástol k srdcu. A keď som zistil, že je v ponuke v mojom obľúbenom modrom odtieni ☺, bolo rozhodnuté.

Rozdiely oproti starému modelu

Pravdou je, že s pôvodným RIBONOM má spoločný podľa môjho asi už len názov. Tých pár rokov vývoja je skutočne poznať a všetko je premyslené do posledného detailu.

Určite by som vyzdvihol prepracovaný chrbtový systém (DER) – musím povedať, že aj napriek obrovskému paráku som mal chrbát takmer bez potu, čo je obdivuhodné.

OM-blog-husky5

Hromada vreciek zo všetkých strán presne na tie veci, ktoré chcete mať neustále po ruke.  Dve hlavné komory pojmú spoľahlivo všetko, čo na niekoľkodňový trek potrebujete vziať a mimo hlavného vrchného vstupu má batoh ešte vstupy bočné a spodné, takže svoje veci máte rýchlo k dispozícii.

Nechýba samozrejme príprava na vodný vak, bedrový pás, pláštenka, reflexné prvky a dokonca aj píšťalka – ktorá je ukrytá v hrudnej pracke.

A ak občas potrebujete svoj batoh „opustiť“ a nechce sa vám sebou nosiť ďalšiu batožinu, tak presne na tieto účely vám poslúži vrchné veko batohu, ktoré je odopínateľné a môžete ho použiť veľmi rýchlo a ľahko ako ľadvinku s pomerne dobrým objemom.

OM-blog-husky4

Kam sme spolu vyrazili

Mojím cieľom v Slovinsku bolo okolie rieky SOČA a už teraz je mi jasné, že to nebola na dlho posledná návšteva, pretože toľko krás, čo táto krajina ponúka doslova na každom kroku, je až nepochopiteľné.

Nový RIBON so mnou za tých pár mesiacov absolvoval už mnoho ciest a zatiaľ nemám nič, čo by som mu vytkol.  Perfektne sedí na chrbte a vďaka kvalitným materiálom je aj odolný voči oderom.  Stále viac si naň zvykám a veľmi často ho vďaka jeho ľahkosti a variabilnosti používam aj na kratších (jednodenných) výletoch.

Testoval Michal Petrů

batoh-husky-Ribon

Husky Batoh Ultralight Ribon 60l