⚡ Využite dodatočné zľavy na vybrané značky a ušetrite ⚡

Michal testuje: spacák Mikro +2°C

autor12

Michal Kamermeier

Som cyklista a tak je pre mňa váha pomerne zásadná mierka pri výbere vybavenia na cesty. Spacák Mikro som dostal možnosť otestovať, takže som ho zobral so sebou na prvý jarný cyklotrip po Morave.

Svojou váhou iba 600g patrí medzi ultraľahké spacie vaky a môžem potvrdiť, že v zbalenom stave zaberie minimum miesta v batožine. Na cestovanie je to tak ideálny parťák.

Je to skôr letný spacák určený do miernejších podmienok, extrémna teplota sú + 2 °C. Spal som v ňom pod širákom medzi vinicami v období, keď sa nočné teploty pohybovali niečo málo nad 7 stupňov. Zima mi naozaj nebola a ja som pociťoval úplný komfort.

Spacák má optimálny tvar múmie a tepelná izolácia je tak dokonalá. V kapucni som ocenil sťahovanie, čo je v prípade limitných nízkych teplôt je veľkým plusom, pretože teplo nijako neuniká. Som pomerne väčšie postavy, ale aj tak mi veľkostne úplne vyhovoval. Bol mi presne akurát, moje telesné teplo ho dokázalo dostatočne "vykúriť" a ja sa tak zakaždým parádne vyspal.

OM-blog-husky2

Materiál mi prišiel veľmi príjemný a navyše má množstvo výhod. RIPSTOP úprava totiž zaisťuje, že je odolný aj proti roztrhnutiu. K dobru mi prišlo aj pár vychytávok ako systém pravého a ľavého zipsu alebo vrecko na drobnosti, do ktorého schováte napríklad mobil.

Ako najväčší klad by som teda na záver vypichol veľmi nízku hmotnosť, malý skladovací objem a dobrú výhrevnosť pri teplotách nad nulou, ideálne okolo 10 °C.

Testoval Michal Kamermeier

 

mikro

Husky Spacák radu Ultralight Mikro + 2 °