⚡ Využite dodatočné zľavy na vybrané značky a ušetrite ⚡

Ondrej testuje: stan Sawaj 3

ondrej

Ondrej

Po poslednej výprave cez Sibír a Strednú Áziu v roku 2019 kedy som bol takmer 4 mesiace sám v stane Sawaj Camel som sa tento rok rozhodol pre zmenu. Chcel som niečo ultraľahké a skladné, pretože na motorke sa pri batožine počíta každý gram a každý centimeter.

 

S kvalitou stanu a funkčnosťou som bol úplne spokojný a nemenil by som, jediný rozdiel prečo som chcel iný stan bol ten, že tento rok ideme na cestu vo dvojici - opäť na motorke. A tak potrebujeme minimálne stan pre 3, pretože je potrebné pri spaní dať dovnútra do stanu aj obe prilby a celkom objemné motorkárske oblečenie. Preto padla jasná voľba na stan SAWAJ 3. Tento stan je defacto z rovnakého materiálu ako Sawaj Camej, len s tým rozdielom, že je vnútro priestrannejšie a vďaka tomu aj vhodnejšie pre cestovanie vo dvojici, ale zároveň je stan v zloženom stane v obale veľmi malý a ľahký a nezaberá toľko miesta.

OM-blog-SAWAJ3-2 (1)

Na stane najviac oceňujem dva vchody z dlhšej strany stanu - do boku - vďaka ktorým je lezenie a vyliezanie naozaj oveľa pohodlnejšie. V súčasnej dobe s priateľkou prechádzame celé Chorvátsko a so stanom kempujeme kde sa dá. Vďaka tomu sme mali možnosť vyskúšať stan aj v horších poveternostných podmienkach a to aj pri celkom veľkom vetre pri mori, keď stan pri správnom ukotvení nemal s vetrom problémy.

OM-blog-SAWAJ3-2

Navyše v kombinácii stanu SAWAJ 3, spacáku DINIS a karimatky FLAKE 3,5 je spanie naozaj veľmi komfortné a je ideálnou voľbou na cesty, kedy človek nielen potrebuje ušetriť čo najviac miesta na motorke alebo na bicykli, ale zároveň sa potrebuje dobre a kvalitne vyspať, aby mal dosť síl do ďalšieho dňa.

Testoval Ondrej

husky-SAWAJ3
Husky Stan Ultralight Sawaj 3 zelená