⚡ Využite dodatočné zľavy na vybrané značky a ušetrite ⚡

Tereza testuje: stan Baron 3

Už pri výbere stanu prvou na čo pozeráme je váha zbaleného stanu, veľkosť balenia, vodný stĺpec a tiež či má veľkú predsienku.

OM-blog-husky

Zakaždým, keď sme niekde dlhší čas schytáme minimálne jeden daždivý deň, počas ktorého si ale chceme uvariť, a kde inde variť ako práve v predsieni. Tým že moja predsieň podlahu môžeme v nej sedieť, a aj keď vonku padajú trakarov, my sme vždy v suchu a teple nášho stanu. Nielen na varenie, ale aj na odloženie si všetkých prebytočných vecí, ktoré nepotrebujeme mať počas noci v spálni je táto predsieň super! Máme takto dispozične riešené už dva stany od Husky (Baron 3 a Bronder 4) a do iného bez predsiene by sme už nešli.

Okrem veľkej predsiene má Baron 3 i priestrannú obdĺžnikovú spálňu do ktorej sa s prehľadom zmestia 3 osoby aj priateľ, ktorý má skoro 2 metre. Priestor spálne má dva vchody, kedy jeden je z predsiene a druhý zo zadnej strany a tento zadný vchod primárne využívame na celodenné vetranie, pretože je možné odopnúť iba jednu vrstvu látky a stanom začne prúdiť čerstvý vzduch cez sieťky oboch východov, ktoré nepustia do stanu hmyz. Pri poslednej výprave do Slovinska sme stavali stan v mieste veľkého výskytu kliešťov, čo je pri dovolenke nie príliš radostná správa. Pri prejdení kempom sme ich zo seba nespočetne dávali dole, a preto sme si naše jediné bezpečné miesto (spálňu stanu) strážili ako oko v hlave. Keďže sme nemohli vetrať štandardne otvorením stanu dokorán, využili sme aj ďalšie vetracie otvory a to v strope stanu, ktoré sú tiež chránené zipsom a sieťkou a dajú sa otvárať ako z vnútornej, tak aj z vonkajšej strany.

OM-blog-husky (2)

Čo sa týka ďalších predností, ktoré na stane oceňujeme sú to práve vrecká, ktoré sú na oboch stranách spálne a tiež sieťka pri strope, na ktorú si večer dávame čelovky a osvieti nám tak celý stan bez toho, aby sme si so sebou museli brať svetlo navyše. Pri našom hojnom využívaní predsiene by som ocenila, keby boli aj tam dve vrecká, pokojne podobne riešené ako pri stane Bronder 4, kedy sa dajú ľubovoľne pripnúť za pomoci karabínok.

Stan sme postavili a skladali už tak 4x av dvoch ľuďoch je to hračka na 5 minút, čo oceníte po ôsmich hodinovej ceste a jediné na čo sa tešíte je, že sa konečne natiahnete a oddýchnete.

Stan naozaj odporúčam, sme s ním nadmieru spokojní.

Testovala Tereza a Michal

265748
Husky Stan Extreme Lite Baron 3 zelená

 

265748-1
265748-16 265748-3